18 Mart 2016 Cuma

ISLAK KURABİYE

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. sıvıyağ
3 yemek k. kakoa
1 paket kabartma tozu, 1paket vanilya

ŞERBET:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su ( şerbeti 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz)

Tüm malzemeleri yoğurup iki parmak kalınlığında çap elde ederek rulo haline getirin. Ben bu rulonun kenarlarına bastırarak uzun bir üçgen pirizma elde ediyorum ve bıçakla bir parmak kalınlığında kesiyorum. Siz isterseniz rulo haliyle de yine bir parmak kalınlığında kesebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizip 180 derede pişiriyoruz ve sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete atıp hemen çıkarıyoruz. Şerbetlediğimiz kurabiyeleri hindistan çevizi tozuna bulayıp soğumaya bırakıyoruz. (şerbette uzun süre tutarsanız daha yumuşak, kısa süre tutarsanız daha kurabiye kıvamında bir tatlı elde edersiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder